Energiatudatos építkezés

Energiatudatos építkezés, élőmunka költség megtakarítás már az első pillanattól – LeierPLAN iSO tégla

Már a házépítés gondolatának első pillanatától végigkíséri a leendő lakókat az energiatudatosság. A házakat úgy kell megépíteni, épületgépészeti rendszereiket úgy kell kialakítani, hogy a lehető legkevesebb energiát használják fel. Ennek az energiatudatos építésnek egyik fontos része a kellően hőszigetelő falazat építése, ami a megfelelő falazóanyagok kiválasztásával kezdődik. 


A 44 cm szélességű, csiszolt technológiával gyártott LeierPLAN iSO téglák lényegesen nagyobb függőleges üregekkel készülnek, mint a hagyományos elemek. A párhuzamos bordák által határolt teret gyártáskor ásványgyapot vagy grafitos polisztirol hőszigetelő anyaggal töltik ki ezáltal külső oldali hőszigetelés nélkül létrejön egy olyan teherhordó falszerkezet, amely nemcsak a jelenlegi, de az egyre szigorúbb hőtechnikai követelményeket is kielégíti. 
Az optimális hőszigetelő képesség kialakítása mellett a LeierPLAN iSO téglák alkalmazásával csökkenthető az élőmunka költsége is. 
Egy ház megépítésének árában egyre nagyobb arányt foglal el az élőmunka költsége, ami nem meglepő annak fényében, hogy igen jelentős hiány mutatkozik a jól felkészült iparosok körében. Az is szerepet játszik az élőmunka költségének növekedésében, hogy egy korszerű, energiatudatos ház megépítése a hagyományoshoz képest sokkal nagyobb szakmai tudást igényel. A képlet egyértelmű: több tanulás – nagyobb tudás – magasabb bérköltségek. Az önálló hőszigeteléssel ellátott falszerkezetek megépítéshez a fejlettebb technológiák és a több réteg és szerkezet valamint a kiegészítők nagy száma miatt igen sok élőmunkára van szükség. 
A Leier erre a problémára is kínál megoldást, a LeierPLAN iSO téglákat, amelyek az utóbbi évtizedekben ugrásszerű technológiai változásokon és műszaki fejlődésen keresztülment téglaipar legmodernebb termékei. Ennél a termékcsaládnál a hőszigetelés a falazóelemek és így a falazat belsejébe kerül, ezáltal a LeierPLAN iSO téglákból épülő falakat szinte az évszázados szakmai fogások alkalmazásával, kevesebb technológia lépéssel, a külső hőszigeteléssel ellátott falazatoknál sokkal gyorsabban lehet felfalazni. 
A falazás történhet a csiszolt technológiához fejlesztett, akar -5°C hőmérsékletig használható LeierFIX univerzális építési ragasztóval, illetve a rendszerhez 100%-ban illeszthető LeierPLAN vékonyágyas falazóhabarccsal is.

További cikkek a témában