betöltés folyamatban...
Blog

OTTHONTEREMTÉSI PROGRAM: AKÁR 3 MILLIÓ FORINT IS VISSZAJÁRHAT A LAKÁSFELÚJÍTÁSRA FORDÍTOTT PÉNZBŐL

2020.12.02. - 11:32

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől, ennek keretében a felújítási költség felét maximum 3 millió Ft-ig állja majd az állam.

A programot legalább egy gyermeket nevelő családoknak hirdetik meg, akiknek otthonuk felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig. A támogatás igénylésének nem feltétele, hogy a család éljen a CSOK kedvezmény lehetőségével. Tehát 2021 január 1. utántól a felújítás költségéhez tartozó számlákat benyújthatják az államnak, aki a költségek felét visszautalja, legfeljebb 3 millió forintig. A számlák vonatkozhatnak az anyagbeszerzésre és a munkaerő költségeire is, ezek a számlák fogják igazolni a felújításra elköltött összeget.

A felújítás jellege nincs kikötve, azaz lehet egy fürdőszoba felújítás, egy konyhafelújítás, egy önálló otthon felújítása vagy akár egy energetikai korszerűsítés.

A részletek még kidolgozás alatt állnak, de tervezetten a nevelt gyermek életkorához lesz kötve a támogatás igénybevétele és akik beteg gyermekük után GYOD támogatást kapnak, és gyermekükkel együtt élnek nem lesz ilyen életkori határ.

A tervek szerint a program költségvetése felülről nyitott lesz, a forrásokat pedig az igényekhez igazítják majd.

forrás: portfolio.hu / bankmonitor.hu

A Jánház üzletei számtalan kedvező ajánlatokkal vár! Üzletinkben kérheted értékesítőink tanácsát, eligazítását a felújítási folyamatokban, hogy a felújítás minél zökkenőmentesebben menjen!

Keress minket bátran és kérd kollégáink segítségét!

Hírlevél

Feliratkozás