betöltés folyamatban...
Blog

Építsünk házat otthon, egyszerűbben!

2022.09.01. - 05:08

A beton amellett, hogy a víz után a világon a második leggyakrabban használt anyag, időtálló és költséghatékony megoldás a családi házak építésénél és felújításánál is. Sokan saját kezűleg vágnak bele a munkába, ilyenkor azonban nem árt utánanézni a szakszerű módszereknek! A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) sorozatában útmutatást ad a megfelelő alapanyagok és eljárások kiválasztásában, valamint ezek alkalmazásában!

Kezdjük az alapoktól

A betonozáshoz nélkülözhetetlen a cement, a víz és a homokos kavicsadalékanyag, valamint olyan eszközök, mint például a betonkeverő-gép, a talicska, a tömörítő eszköz és a kéziszerszámok. Az utókezelést takaró fólia vagy locsoló berendezés segítségével lehet tökéletesen elvégezni.

Fontos, hogy megtaláljuk azt a cementtípust, amely az általunk épített felülethez ideális! Ebben is segít az építőanyag-ipari vállalat!

A DDC a családi házak alapozásához olyan cementet javasol, amellyel nagy tömegben, könnyen és gyorsan bedolgozható betonkeveréket lehet készíteni. A családi ház egyik kiemelten fontos szerkezete az aljzatbeton, amely számos funkciót lát el; teherelosztás, szilárd alap biztosítása a ráépülő padlóburkolatnak, vagy épp a padlófűtés csőrendszerének fogadása. Mindezek miatt olyan cementre van szükség, amely minimális hajlamot mutat a repedésre.

A – beton – biztos alapok után

A házak egyik fő tartószerkezeti eleme a födém, éppen ezért fontos, hogy biztosítva legyen a beton nagy, korai- és végszilárdsága, illetve, hogy az elkészült szerkezet repedésmentes legyen. A DDC e sorozatában támpontot ad az épületek egyik fő tartószerkezeti elemének munkálataihoz!

Ha a házunk már biztosan áll, a kültéri járófelületek építésével tehetjük csinosabbá a portánkat. A járófelületeknek természetesen praktikus szempontjai is vannak, hiszen velük megakadályozhatjuk, hogy a víz elárassza a pincét, illetve a ház alját.

Fontos azonban, hogy a cikk csupán iránymutatásként szolgál, nem helyettesíti a felelős tervező által összeállított, mindig az adott építkezésre vonatkozó felelős statikai tervezést!

További információkért vagy szakértői tanácsokért látogasson el a DDC weboldalára!

Hírlevél

Feliratkozás